MOLENWEG 10 | 1251 LT LAREN NH | T: 035 538 27 44 | M: 06 53 65 97 71 | E: INFO@SNOEIJLAREN.NL
In deze eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar kun je het eerste deel lezen van het verhaal van onze moeder, Grada. Toen ze 16 was, ontmoette ze Cees en ze bleven hun hele leven bij elkaar. In dit deel vertelt ze over haar eerste jaren met Cees, de Tweede Wereldoorlog, haar leven in Rotterdam en Laren, het bedrijf van Cees en hun vijf kinderen.

Snoeij & Snoeij werkt aan veel verschillende projecten. De leukste, meest bijzondere en meest uitdagende projecten willen we graag met je delen. Deze keer: een greep uit de vele opdrachten die we de afgelopen maanden hebben uitgevoerd.

# In de afgelopen periode hebben we een aantal werkzaamheden voor vaste klanten uitgevoerd, van de reparatie van de staf van Sinterklaas tot het verfraaien van de buitenzijde van een kantoor. Ook hebben we assistentie verleend bij het aankleden van de foyer van het AKN-gebouw inzake het afscheid van Willemijn Maas en de verhuizing van de AVRO. Daarnaast werkten we mee aan de aankleding van het eindejaarsfeest van de KRO en de NCRV.

# Het Funtastic Casino in Den Helder is op het terrein van de voormalige Rijkswerf Willemsoord verhuisd naar het vrijstaande gebouw 52. Dit is de voormalige werkplaats en smederij van de werf en het werd begin 19e eeuw gebouwd. De buitenzijde van het gebouw is nog in originele staat, FUNTASTICnet als veel andere gebouwen op deze werf. Naar het ontwerp en op aangeven van Setdesign/Cor Lokker hebben wij (met kleine tussenposen) van half oktober tot begin december een groot deel van het bestaande interieur verplaatst. Daarnaast hebben we een aantal decoratieve invullingen gemaakt en geplaatst. Dit alles deden we in opdracht van Recreatieprojecten Holland.

SCROOGE

# Voor De Plankeniers in Naarden hebben we op aangeven van Peter van Bokhorst wat aanvullingen gedaan voor het decor van een bewerking van het verhaal van 'Scrooge', dat in de weken voor Kerst voor volle zalen werd uitgevoerd. Peter van Bokhorst heeft het decor prachtig gedecoreerd. (Foto: Boy Hazes)

# Voor Toneelgezelschap De Papegaai hebben wij, naar het ontwerp van Carla Janssen Höfelt, het decor gemaakt voor de voorstellingenreeks 'Lieve Tijd' in het Singer in Laren. In een nostalgische productie werden liedjes van Joop Stokkermans gezongen door jong en oud.
PAPEGAAIPAPEGAAI

ROST

Voor Toetssteen hebben we voor de productie 'ROST' een aantal rekwisieten gemaakt.

# Voor Toetssteen hebben we voor de productie 'ROST' een aantal rekwisieten gemaakt. Afgelopen vrijdag was de première van deze voorstelling in het Badhuistheater in Amsterdam. Daarnaast hebben we in de repetitieruimte een aantal technische voorzieningen gemaakt om het repeteren te vergemakkelijken.BARTZAKKENBARTZAKKEN
# In opdracht van Chain BV hebben we voor het programma 'EenVandaag' wederom een groot aantal Bart-zakken gemaakt. Dit zijn een soort lampenkappen die ervoor zorgen dat het licht dat uit de spot komt, diffuus is. Deze zijn vernoemd naar de bedenker ervan, Bart Wiersma.

# Al jaren plaatsen we op verschillende locaties een expositie over de geschiedenis van water, De Watercanon, in opdracht van Rijkswaterstaat. Destijds werd de opzet van deze expositie ontworpen door Studio Berry Slok. De organisatie hiervan is nu in handen van Tanja Messemaker-Mathijssen, die werkzaam is bij het Watermuseum. De afgelopen periode hebben we de expositie in de watertoren van Axel en in het natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg geplaatst.
WATERTORENWATERTOREN


Aan het einde van 2013 is onze vaste transporteur overleden. Sedert 1995 verzorgde Frank van Loo, eigenaar van D.A.C. Verhuizingen, alle transporten voor ons. In Hilversum was hij een zeer bekend figuur. Frank had zijn eigen manier van doen, op zijn eigen wijze. Dat was ook zijn charme.

Op welk tijdstip van de dag of nacht er ook iets moest gebeuren, Frank was er of hij had het perfect voor ons geregeld; de vrachtwagen stond daar waar het moest. Soms was het een "….wordt heel moeilijk…..", maar enige minuten later belde hij vaak al dat het toch geregeld was.

Voor ons een klein doosje wegbrengen of met vijf vrachtwagens vol naar een locatie rijden om op de eerste verdieping de spullen af te leveren, waar op het moment van lossen de lift het had begeven… Met zijn rust en humor was het helemaal niet erg dat het via de trap moest. Na een minuut riep hij vanuit de wagen: "Zo'n lift is natuurlijk ook heel onhandig..." of "Het lijkt meer dan het is…" Die woorden herhaalde hij toen alles in de enorme hal stond, met een vette lach erachteraan.

Een van de vele mooie zinnen van Frank: “Als het sneller moet, moeten we eerder beginnen. Het is gewoon zo lang werk.“ Dat schatte hij goed in, en dat deed hij ook om te bepalen of iets wel of niet in de wagen paste.

We hielden contact de laatste periode. Onverwacht kwam hij met iemand die voor ons gaat transporteren, als hij er niet meer zou zijn. Verrast keken we hem aan. Zijn antwoord: ”Ja, ik kan jullie toch niet in de steek laten.”

Irma en Donna, wij voelden ons heel rijk met Frank.

In elke nieuwsbrief vermelden wij een quote die wij mooi, grappig of inspirerend vinden. De quote van deze nieuwsbrief is een afgeleide van dat je heel toevallig iets anders vindt, dan waar je in eerste instantie naar op zoek was:

"Uitvinden waar je moet beginnen met zoeken."

Velen

 

Bedankt voor het lezen en maak iets moois van 2014!

Terug naar het nieuwsbrievenoverzicht