MOLENWEG 10 | 1251 LT LAREN NH | T: 035 538 27 44 | M: 06 53 65 97 71 | E: INFO@SNOEIJLAREN.NL
Dit is alweer onze tiende nieuwsbrief, toch een kleine mijlpaal. In oktober 2012 verstuurden we de eerste en we maken ze nog steeds met veel plezier. We zijn dankbaar voor de leuke en bijzondere reacties die wij ontvangen op onze nieuwsbrieven!
Het is altijd leuk om contacten uit het verleden opeens te doen herleven. Op 11 november j.l. brachten we een (werk)bezoek aan het Poppenspe(e)lmuseum in Vorchten (Gelderland). Het is het enige museum over het poppen- en figurentheater in Nederland, met heel veel uniek materiaal en een enorme internationale bibliotheek. Directeur-conservator is Otto van der Mieden, die wij al ruim dertig jaar kennen. We hadden elkaar (te) lang niet gezien. Na een warme ontvangst, zoals hij zijn gasten op een bijzondere manier tegemoet treedt, en een korte rondleiding: koffie, koek, veel verhalen van vroeger en vooral de zienswijze delen over het heden en de toekomst. De rondleiding doen we binnenkort in alle rust over.

Poppenspe(e)lmuseumdirecteur Otto van der Mieden als dalang (poppenspeler), met o.a. de oud-Hollandse Jan Klaassen als wayang-kulit-pop.
(Foto's: Foto Van der Beek)

Snoeij & Snoeij werkt aan veel verschillende projecten. De leukste, meest bijzondere en meest uitdagende projecten willen we graag met je delen. In deze nieuwsbrief lichten we een aantal projecten uit waar we recent aan hebben gewerkt.

# NOS Journaal
Voor de nieuwe regieruimte van het NOS Journaal heeft Pim in opdracht van Honoré van Gaver van HG Systems een schuif- en draaisysteem geconstrueerd voor diverse apparatuur.

# Radio 4
In opdracht van Fofic en in samenspraak met Henk Uitewaal maakten we voor Radio 4 de constructie waar de camera's en het licht aan komen te hangen, om het programma live te kunnen bekijken.# SBS
In opdracht van Maikel Bekker en Dennis van Harten van SBS maakten we voor de regieruimte een verlenging voor een eerder vervaardigd systeem.

# niaNesto
Portaal bouwt in samenwerking met diverse bouwbedrijven 33 sociale energienotanul-woningen in een woonwijk. Op aangeven van Hans van Wijk van Project House BV maakten we voor dit project, niaNesto, een metalen afsluitbare buis waar de bewoners een eigen bericht aan de toekomst in konden doen, met herinneringen aan nu. Met het ingraven van deze berichten is de bouw van start gegaan.

(Foto: niaNesto)

# Nieuwe projecten in portfolio
In ons portfolio zijn ook weer nieuwe projecten te vinden die we dit jaar hebben mogen uitvoeren. Een greep uit deze projecten: in opdracht van Catharina Scholten vervaardigden we het decor voor muziektheaterstuk Judee Sill en op aangeven van Sjoek Nutma deden we aanpassingen aan het decor van het EO-programma De Kapel. Ook decoreerden we het decor van het RTL-programma Dit Was Het Nieuws opnieuw, in opdracht van RTL en Angelique de Vries.


(Foto: Ben van Duin)

In elke nieuwsbrief vermelden wij een quote die wij mooi, grappig of inspirerend vinden. De quote van deze nieuwsbrief:

"Alles gaat met passen en meten; als je niet meet, past het niet en als het niet past, moet je meten."

Velen

Bedankt voor het lezen van onze laatste nieuwsbrief van dit jaar. Tot in 2015, met een nieuwe nieuwsbrief, nieuwe projecten en bijzonder nieuws!

Terug naar het nieuwsbrievenoverzicht